pexels-kristen-munk-2463830.jpg

A programról

 

A Sanity-Living egy professzionális, személyre szabott életmód program, speciális utánkövetési rendszerrel. A program megoldást kínál mindazok számára, akik bármilyen okból szeretnének életmódot váltani, tartósan lefogyni, megszabadulni számos egészségügyi problémától és végre kirobbanó formában akarnak lenni! 


Hogy mi különbözteti meg ezt a programot a többitől?

A fenntarthatóság!

Ez a program egy életre szól!


Egy személyre szabott, professzionális életmód program hosszútávon és eredményesen fenntartható. Olyan tudást és eszközt ad a kezünkbe, amivel megismerhetjük a saját testünk működését, idővel pedig megtanuljuk, mire reagál jól a szervezetünk vagy mi az, amit érdemes elkerülnünk. Egy rövidtávú diéta gyors, de rövidtávú eredményeket hoz, sőt, sok esetben visszahízáshoz vezet. Ezzel szemben egy szakszerű életmód program egy életen át tartható.

"Egy ideális program „nem halat ad az éhezőnek, hanem megtanítja halászni”

 
pexels-julia-volk-5769392.jpg

Ismertető

Mai rohanó világunkban már nem élünk harmóniában a természettel. Életkörülményeink, szokásaink, táplálkozásunk jelentősen megváltozott. Őseink életmódjának szöges ellentétét éljük, így teljesen más kihívásokkal kell szembenéznünk: felgyorsult mindennapok, állandósult stressz, alváshiány, mozgásszegény életmód, minőségtelen élelmiszerek, pszichés problémák, elhízás és más civilizációs betegségek. A nyugati étrend kényezteti az elménket, de nem táplálja a testünket. 


​Az élet számos területén tengernyi embert tart vissza a túlsúly (vagy valamilyen elhízással kapcsolatos egészségügyi probléma) legyen szó ismerkedésről, önbecsülésről, az életben való továbblépésről, de leginkább visszatarthat minket: a boldogságban. Rengetegen élünk együtt komplexusokkal, frusztráltak vagyunk a megjelenésünk miatt, de még annál is többen élnek saját testük börtönében.

Erre persze rengetegen próbálnak nekünk megoldást nyújtani, különböző irányzatok megszállott képviselői - a probléma gyökerét azonban nagyon kevesen hajlandóak felismerni.

70% táplálkozás 30% mozgás ~ 100% életmód

Életmódunk 90%-ban meghatározza a testsúlyunkat, közérzetünket, megjelenésünket, hosszú távon pedig az egészségügyi állapotunkat. Egy ember életmódja nem az, amit a közösségi médiában posztol, hanem az, amit akkor csinál amikor senki sem látja. Életmódunkat mi magunk alakítjuk ki, tudatos és tudat alatti döntéseink eredménye, amelyet bármikor meg is változtathatunk, ha akadályoz bennünket! Egy új életmód kialakítása mindenki számára kihívást jelent, hiszen az évek alatt kialakult rossz szokásokat nem lehet egy nap alatt megváltoztatni - de mindennél jobban megéri!  

A változás rajtad áll!

Mit jelent a Sanity-Living?

​Sanity jelentése ~ józan gondolkodás, tudatosság / a nevem és a lelkem egy darabkája
Living jelentése ~ életmód/életforma


Mindenképpen olyan nevet szerettem volna adni programnak, ami magába foglalja a tudatosságot, hiszen ez az egyik alapfeltétele az egészséges életmódnak, vagy bármilyen életmódváltó programnak. Meg kell tanulnunk tudatos döntéseket hozni a táplálkozás, a bevásárlás, a mozgás és a pihenés terén egyaránt. El kell sajátítanunk egy új mentalitást, ami elvezet minket a céljainkhoz. Többek között ebben segít a program. Ha már tudjuk, hogy mely élelmiszerek jótékonyak és melyek károsak a számunka; ha elsajátítjuk, hogy a céljainknak megfelelően mit, mikor, hogyan és mivel érdemes fogyasztanunk, az egy életre szóló tudást ad a kezünkbe.

 

A program küldetése

1. Hatékony testsúlycsökkentés ami hosszútávon fenntartható

Ennek alapja a táplálkozási szokásaink megváltoztatása.

2. Egészségmegőrzés

Első az egészség, a fogyás csak grátisz! A program segítséget nyújt az egészséges életmód kialakításában.

3. Egészségfejlesztés

A program segíti a résztvevőt abban, hogy javítson a saját egészségügyi állapotán, mint például: állandó rossz közérzet, emésztési problémák, súlyproblémák, alvási nehézségek, enerváltság, koncentrációs zavar. Hiszen az egészség nem a betegség hiánya.

4. Lelki egészségfejlesztés, az első lépés

Ha elkezdünk életvitelszerűen foglalkozni önmagunkkal - a testsúlyunkkal, az egészségünkkel, az életmódunk megreformálásával - az elindíthat minket az önszeretet, az önbizalomnövekedés, a befelé figyelés, az önmegvalósítás, és további lelki fejlődés útján.

 

Módszerem

Nem diéta … ÉLETMÓD!

A program nem a kalóriaszámolgatás (1 kcal=1 kcal) hanem elsősorban az élelmiszerek vércukorszintre és ezáltal a szervezet inzulinelválasztására gyakorolt hatása alapján került kidolgozásra. A program középpontjában a stabil vércukorszint biztosítása áll, tápanyagban gazdag, laktató, funkcionális élelmiszerek fogyasztásával. A kalória egy iránytű az energiafelhasználás értelmében. 


Nem dolgozom a hagyományos „mozogj többet, egyél kevesebbet” elvvel (kalóriadeficit + nagy mennyiségű edzés) mert hosszútávon nem fenntartható. Nem látom értelmét egy olyan diétának, amely csak hetekre vagy hónapokra szól, és ha meg is hozza a kívánt eredményt, ahogy vége a programnak, szépen lassan visszakúsznak a kilók. Csak egy olyan program lehet hosszútávon hatékony, amely egy életen át tartható!

A Sanity-Living életmód programot éppen ezért úgy alkottam meg, hogy egy életen át tartható legyen!

pexels-polina-kovaleva-7511865.jpg
 

A módszerem 5 + 1 alappillére

pexels-andres-ayrton-6551415.jpg

1. Táplálkozási alapelvek bizonyos élelmiszercsoportok kizárása

Olyan élelmiszercsoportokról van szó, amelyek károsítják az anyagcserét, összezavarják a hormonrendszert, pl. a cukor vagy a finomított növényi magolajak. Hiszen mindenkire érvényes mintaétrend nem létezik, viszont léteznek mindenkire érvényes alapelvek, amiket a cél érdekében érdemes megfogadni.

pexels-ready-made-3850213.jpg

2. Alapanyagok
személyre szabott, természetes és funkcionális élelmiszerek

Funkcionális az az élelmiszer, amely az élettani hatásain (energianyerés/önfenntartás) felül más pozitív hatást is gyakorol a szervezetünkre: növeli az egészséget, támogatja az immunrendszert, javítja a közérzetünket és/vagy csökkenti bizonyos betegségek kockázatát.

pexels-andrea-piacquadio-3811663.jpg

3. Étkezések időzítése

 IKÉ

A program elengedhetetlen része az étkezések időpontjának, rendszerességének és összetételének személyre szabott meghatározása. Tehát a mit, mikor, mivel és hogyan megfogalmazása, átadása és gyakorlása.

pexels-nataliya-vaitkevich-7615465.jpg

4. Személyre szabott étrend-kiegészítő protokoll

A program elengedhetetlen része a célzott étrend-kiegészítő ajánlás ( hogy miért, lásd lejjebb), a termékeket pedig extra 10% kedvezménnyel tudják megvásárolni ügyfeleim a HerbalBox névre keresztelt webáruházamban.

pexels-peter-olexa-4012966.jpg

5. Utánkövetés 

 4 hónapos közös munka: konzultációk, a program folyamatos finomhangolása. Hogy mi az utánkövetés arról lejjebb bővebben olvashatsz.

Yoga Group

+1 Személyre szabott mozgásforma kiválasztása

Figyelembe véve az egyéni célokat, adottságokat, edzettségi szintet. A sport első sorban nem a fogyás, hanem az egészség és az esztétikus megjelenés eszköze.

 

A program minden ügyfél számára személyre szabottan kerül átadásra, figyelembe véve az egyéni sajátosságokat és a privát életritmust. Abban hiszek, hogy csak az egyénre szólóan kialakított programok az igazán hatékonyak.

 

Mit jelent az utánkövetés?

Ebben a programban nem csak egy mintaétrendet kapsz grammokkal, amivel aztán magadra hagylak. Az utánkövetés a program folyamatos finomhangolása: az étkezések időzítésének, a tápanyagok mennyiségének módosítása, táplálék-kiegészítők bevezetése vagy elhagyása, az alapanyagok bővítése vagy éppen szűkítése. A programot kéthetente, de akár hetente alakítom a kívánt cél elérése érdekében, figyelembe véve a kliens állapotát. Az utánkövetés tehát 4 vagy 6 hónapos közös munkát jelent. A program során végig követem a fejlődésed, ha bármiben elakadtál, a rendelkezésedre állok, segítelek és támogatlak ezen a fantasztikus úton.

pexels-anete-lusina-5239740.jpg
 
pexels-nataliya-vaitkevich-7615468.jpg

Étrend-kiegészítő protokoll – miért szükséges?

„Fűben-fában orvosság”

Sokan nincsenek vele tisztában, hogy mennyire nehéz lett a mai ember számára a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat táplálkozás útján fedezni, ráadásul soha ennyire nem volt káros ránk nézve a saját környezetünk: légszennyezés, vízszennyezés, xenoösztrogének, permetezés, műtrágyázás, ipari állattartás, ultrafeldolgozott élelmiszerek.


Szerencsére, manapság már olyan fantasztikus, ráadásul magyar termékek állnak a rendelkezésünkre, amelyekkel csodálatos eredményeket lehet elérni akár a testsúlycsökkentés, vércukor kontroll vagy a vitaminpótlás területén.  Csak és kizárólag magas minőségű, 100% természetes termékekkel dolgozom, mellékhatások nélkül!

 
pexels-taryn-elliott-3889960.jpg

A program menete

 

Országszerte online, kényelmesen otthonról

Személyesen Pécsen 

Jelentkezés a programra

Időpont egyeztetés az első konzultációra

Az első konzultáció összegének befizetése.
Az online jelentkezés után 24 órán belül felkereslek telefonon, hogy az első konzultáció időpontját pontosan egyeztessük. Ha megvan az időpont, az első konzultáció díjáról számlát állítok ki, amelyet elektronikus formában továbbítok és amelynek befizetési határideje az első konzultáció előtti nap éjfél.
Az első konzultáció díja a teljes program igénybevétele esetén levonásra kerül.

Első konzultáció

Az első konzultáció alkalmával szeretnélek megismerni téged, a céljaidat és felmérni az egészségügyi állapotodat

Szóbeli kérdések életmódbeli szokásaidról és a közérzetedről; táplálkozási napló és anamnézis átadása kitöltésre; testsúly és testmagasság rögzítése; teljes testes kép csatolása; egyéni célok meghatározása.

Második konzultáció - 1,5 hét múlva

Kész táplálkozási napló és anamnézis elemzése, kezdő alapanyagtáblázat és étrend-kiegészítő protokoll átadása

A második konzultáció előtt 1-2 nappal elkérem az általad kitöltött táplálkozási naplót és anamnézis lapot. A második konzultáció alkalmával átadom a személyre szabott alapanyagtáblázatot és a kiegészítő protokollt beszerzésre.

A fennmaradó összeg befizetése:
A teljes program díjából levonásra kerül az első konzultációnk összege, a fennmaradó részről pedig számlát állítok ki, amelyet elektronikus formában továbbítok és amelynek befizetési határideje a harmadik konzultáció előtti nap éjfél.

Harmadik konzultáció

A teljes program átadása és a 4 hónapos életmód program indulása 

A harmadik konzultáció alkalmával a teljes program átadásra kerül, elektronikus formában. Átnézzük és egyeztetjük a részleteket, a kontroll konzultációkat és megkezdődik a 4 hónapos közös munka.

 

A Sanity-Living életmód program célja: egy olyan egészséges és tudatos életmód kialakítása, amely megvalósítható a mindennapokban és akár egy életen át alkalmazható. Olyan ismeretek és eszközök átadása, szokások kialakítása, amelyek segítségével nem kell többé aggódnod az egészséged vagy a megjelenésed miatt. Amihez, ha letértél az útról, bármikor visszatérhetsz.